Marabu EasyColor 25g 053 Dark blue

Tuotetunnus (SKU): 1148100 Osasto:

Marabu EasyColor-batiikkiväri soveltuu parhaiten käsittelemättömälle luonnonkuidulle (puuvillalle, pellavalle, silkille, vis¬koosille ja sekoitekankaille, joissa on enintään 20 % keinokuitua). Yksi väripussi riittää värjäämään 100 g kangasta voimakkaan sävyiseksi ja 300 g kangasta vaaleamman sävyiseksi. Väreillä on hyvä valonkestävyys. Muistathan käyttää tekstiilejä värjätessäsi kumihanskoja! Värjätyt tekstiilit on aina pestävä käsin erillään muista, hienopesuaineilla 30°C vedessä. Liika pesu haalistaa värejä.
Batiikkivärjäysohje:
1. Pese kangas ennen värjäystä (poistaaksesi tärkin ja viimeistelyaineet)
2. Kaada 3–5 l kiehuvaa vettä sankoon niin että kangas ui väljässä vedessä (jos haluat värjäystulokseksi vaaleampaa sävyä, kiehauta 7 l vettä/300g kuivaa kangasta)
3. Sekoita värijauhe veteen
4. Lisää yhtä vesilitraa kohden 1 rkl keittosuolaa ja liuota se veteen (jos värjäät silkkiä, lisää seokseen myös 0,5 dl talousetikkaa)
5. Kastele kangas lämpimässä vedessä ja puristele pois ylimääräinen vesi.
6. Upota märkä kangas väriliuokseen (vahabatiikille ja silkille väriliuos on jäähdytettävä aina 40–50°C lämpöiseksi)
7. Anna kankaan värjäytyä väriliuoksessa väh. 20 min. Pidä kangas liikkeessä koko värjäyksen ajan.
8. Jos suoritetaan useampia värjäyksiä, on kangas huuhdeltava jokaisen värjäyksen jälkeen kylmässä vedessä, kunnes vesi on kirkasta. Silkin annetaan jäähtyä ennen huuhtelua.
9. Väriliuos säilyy useita päiviä käyttökelpoisena puhtaassa, suljetussa astiassa. Kun haluat aloittaa värjäyksen uudestaan, lämmitä väriseos vähintään 40°C lämpöiseksi.

Lisätiedot

EAN-koodi