Skip to main content
0

Ostoskori

Öljyjen, liuottimien, mediumin ja vernissan valitseminen öljymaalaukseen on yhtä ainutlaatuista kuin väripaletin valitseminen. Tyylistä ja tekniikasta riippuen tarjolla on laaja valikoima perinteisiä öljyjä, maalausaineita ja ohenteita, jotka auttavat hallitsemaan väriäsi, sekä vernissoita, jotka suojaavat työtäsi ja tarjoavat lopullisen viimeistelyn. Kuivumisnopeuden muuttamiseen, kiillon lisäämiseen, juoksevuuden parantamiseen tai tekstuurin lisäämiseen käytettyjä väliaineita tulee käyttää kohtuudella värin lisäaineena, jottei maalin koostumus muutu liikaa. 

Öljyvärien ja vesiliukoisten öljyvärien maalausaineet 

Gessot 

Pohjustusaine suojaa maalauspohjaa tai kangasta. Se tarjoaa hallitun imeytymisen öljymaalaukseen. Perusteellinen pohjustus takaa pitkäikäisen teoksen. 

Öljyt 

Öljyt muuttavat värien viskositeettia, kiiltoa ja kuivumisaikaa. Öljyn käyttö vähentää väriaineen sakeutta tehden siitä juoksevampaa. 

Maalausaineet 

Maalausaineet käytetään muuttamaan tai parantamaan öljyvärin ominaisuuksia. Niitä käytetään muuntamaan kuivumisnopeutta, lisäämään kiiltoa, parantamaan juoksevuutta tai lisäämään rakennetta. 

Ohenteet 

Ohenteita ja tärpättejä käytetään siveltimien ja palettien puhdistamiseen maalauksen jälkeen sekä öljyvärien ohentamiseen. 

Vernissat 

Vernissat antavat maalauksille läpinäkyvän pinnoitteen, joka suojaa maalausta lialta, kosteudelta, sään vaikutuksilta, kulumiselta ja repeytymiseltä. Useimmat vernissat voidaan poistaa käyttämällä tärpättiä. Kun vernissa on poistettu, voidaan maalaus lakata uudelleen vahingoittamatta sitä. 

Santra Ahde

Santra Ahde

Markkinointikoordinaattori / Marketing Coordinator